Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Tunnistetut kuvat

Käyttäjän Tuntematon kuva

Pieni pyyntö, jotta sivustoa saadaan taas päivitettyä paremmin toimivalle tasolle.

Tunnista -kansiossa on tukuittain tunnistettuja kuvia. Jos itse lähettämäsi kuva on onnistuneesta tunnistettu, siirtäkää kuva Tunnistetut-kansioon.

Tämä helpottaa hieman ylläpidon töitä, kun taistelemme sivuston heikon toiminnan aikana kerääntyneitä rästihommia vastaan.

Samalla voisin esittää kysymyksen, joka liittyy galleriavalikkoon. Sitä pyrittiin selkeyttämään siirtämällä menneitä kilpailuita ja teemagallerioita omaan alakansioonsa. Seurauksena kuitenkin tuli muutama palaute siitä, kuinka gallerioita ei enää löydä. Tämän tuntuu todentavan myös se, ettei kyseisiin gallerioihin ole sitten kesäkuun lisätty yhtään kuvaa. Siispä:

Miten gallerioiden jaoittelun saa toimimaan parhaimmalla mahdollisella tavalla?

Oivallisessa ratkaisussa jokaisen gallerian löytäisi helposti sekä kuvia lisätessä että kuvia selatessa.

Kommentit

En tiedä,

En tiedä mistään mitää, mutta ihan pihalla kun olen, niin ihan pihalla-osiota on ikävä, se kun toi lähiluonnosta kuvatut asiat jokaisen nähtäväksi. Siihen ei tarvinnut miettiä mihin ryhmään tämän nyt pistäisi.

Silloin joskus tämä oli niin selkeä, joten sitä aikaa kaipaan takaisin.

maisemat

maisemat jäävät minusta nyt "aliotsikkona" pimentoon! - maisema on kuitenkin niin omansa - moni ei varmaan tule muistaneeksi niitä hakea - samaa mieltä myös tuosta piha-osiosta ippitiilian kanssa

gallerioiden järjestys

tällä kertaa kokeillaan niin, että osa gallerioista on esillä "juuressa" eli näkyy gallerioiden etusivulla ja osa on piiloitettu teemagallerioiden alla. esimerkiksi jäljet ja jätökset, pakkanen ja valo ja pimeys ovat nyt framilla. kun sitten talvi kääntyy kevääseen, toisenlaiset galleriat saavat etusijan.