Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Urpiainenko?

Tämä kuva on jo viime keväältä, 13.4.2010, Karigasniemi, olin unohtanut kuvan, mutta muistin taas, kun lintulaudalla on käynyt niin paljon urpiaisia... en vain ole nähnyt yhtään keltaotsaista urpiaista, eikä lintukirjan mukaan taida tundraurpiaisellakaan sellaista olla... joten lähdin kysymään, kummasta voisi olla kyse...

Sijainti

Javascript is required to view this map.

Kommentit

tunnistus

Kyllä tuo otsa mun näytöllä vähän vivahtaa punertavaan .
Tundraurpiainen , minun mielestäni , jo sijaintipaikan ja ajan perusteella.
Nuori lintu ,väri ei vielä kovin voimakas.

Lämmin kiitos

vahvistuksesta, hämmensi niin tuo väri, kun oli aina ajatellut, että niillä on punainen otsa.

Minusta tuo lintu voi olla

Minusta tuo lintu voi olla hyvinkin vuorihemppo. Vuorihempolla on talvella pää ja rinta rusehtavankeltaiset, muut tuntomerkit ovat samanlaiset kuin tundraurpiaisen eli keltainen nokka ja viiruton rinta. Sijainti sopii myös vuorihempolle.

Vielä kallistun...

tundraurpiaiseen, kun vuorihempon päälaki on enemmän juovikas ja tasaisemman ruskea, ainakin kun katsoin noita lintukuvia tuolta www.lintukuva.fi -sivustolta, ja sieltä näytti löytyvän samanlainen tundraurpiainenkin, kuin tässä kuvassa, jota en ollut huomannut aikaisemmin. Hieno olisi kyllä vuorihemppokin.

Ääni tundraurpiaiselle

Perustelut.Tundraurpiainen on yleisväriltään silmiinpistävän vaalea.Vuorihemppo huomattavasti tummempi.Tundraurpiaisen nokka vuorihempon nokkaa huomattavasti pienempi.