Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

korjailu

ihania ovat nää nykyiset kuvankäsittelyohjelmat - tässä kuvassa (niin kuin myös siinä, jonka pistin tuonne luontohavaintoihin) on kuvan etualan poikki kulkeneet sähkö-/puhelinjohdot poistettu korjausohjelmalla - johdot oli paksusti lumessa, joten ne häiritsivät kovasti - ihan ilmaisohjelmalla poistuivat näin

napapiiri (Tuomaantupa) 23.12.2010

Kommentit

Riittikö yksittäinen kuva?

Nuo pylväät ja langat peittävät niin paljon alaa, että luulisi korjaamiseen tarvittavan
kaksi eri kohdista otettua kuvaa. Jos ei niin korjausalgoritmit ovat aika viisaita kun näkevät
pylvään taakse!

yksi kuva

kyllä yksi kuva riitti!- valitussa kohdassa väreilee eri vaihtoehtoja, ilmeisesti ottaa muusta taustasta (?) - niistä siis "lyön lukkoon" - ei aavistustakaan, miten se toimii - kertokoon joku, joka tietää!

tämä on tehty siis ihan ilmais-Picasalla, korjaa/retusoi

kannattaa huomata, että kun on painanut käytä-painiketta, ohjelma muuttaa kuvan lopullisesti - eli jos haluaa säilyttää alkuperäisen kuvan, pitää ottaa käsittelyyn kopio, alkuperäistä ei enää voi palauttaa - Picasassahan muut jutut voi poistaa ja palata alkuperäiseen, jos haluaa - tässä korjaa-jutussakin voi muuttaa tekemisiään ennen käytä-painikkeen käyttöä, mutta ei enää sitten

Korjaus

Olen korjannut jotain pieniä vikoja Picasan korjaustoiminnolla , mutta kyllä
Photoshopissa on aika hyvät systeemit , elementsissäkin.
Ei kyllä näy kuvassasi , että olis korjattu.