Paula Lehtonen, ikävä ministeri

Käyttäjän tepo kuva

Journalistin työryhmä on listannut toimittajien avuksi henkilöt, joilta saa haastattelun, jos juttua ei muuten synny. Listalla on ”Paula Lehtonen, kepun paskalakiministeri”.

Tämänpäiväisessä (13.1.2011) Journalistissa on kahden isokokoisen sivun luettelo lausuntojen antamisen ammattilaisista. Toimittajien työn helpottamiseksi haastateltavien eri lajityypit on jaettu kymmeneen ryhmään Kysy mitä vain -tyypeistä (esimerkiksi Pekka Himanen, entinen ihmelapsi) kielikuvageneraattoreihin (esimerkiksi Timo Soini, kielikuvapolitiikan mestari). Ryhmät ovat yllättävän onnistuneita ja käytännössä varmasti toimivia: visionäärit, vastarannan kiisket, tilastonikkarit, tyrkyt jne.

Oman ryhmänsä muodostavat Levy jäi päälle… -tyypit, joiden vastaukset eivät muutu, kysyipä asiaa miltä kantilta tahansa. ”Toimittaja välttyykin turhalta vaivalta jättämällä kysymysten turhan tarkan muotoilun sikseen.”

Tähän ryhmään on sijoitettu Paula Lehtonen. ”Kepun paskalakiministeri” on elinkeinoelämän äänitorven, kolesteroliprofessorin, mamukriitikon ja muutaman muun itsestään selvyyden joukossa.

Kaikki muut haastateltaviksi ehdotetut esiintyvät omilla nimillään. Vain ympäristöministeriä on käsitelty kovakouraisesti. Miksiköhän? Aihetta toki olisi.

Kommentit

Onko sellainenkin

ministeri kuin Paula Lehtonen. Mistähän päivästä lukien?

Näkyy olenan

Varmaan 13.1.2011, jolloin Journalisti ilmestyi.

Ai,

virheen tekijä olikin journalisti eikä asiantuntija. Eikö se ole niin, että kun asiantuntija erikoistuu ja tietään yhä enemmän yhä vähemmästä ja vähemmästä, hän on lopulta valmis toimittajaksi.