Kieroutunut kakkajuttu

Käyttäjän laura.manninen kuva

Etsin tietoa kompostikäymälästä. Hakukone tarjosi ensimmäiseksi mainosta pakastavasta vessasta. Kyllä vaan, jätökset ensin pakastetaan ja sitten kompostoidaan. Alkoi naurattaa - näin sieluni silmin miten pakastepussien päällä lukisi siististi etikettiin tekstattuna "Kakkaa 2011".

Vastaan tuli myös polttavan pöntön mainos. Sähkötuoli käristää pökäleet ja liemet 550-600 asteessa. Tuhkan voi käyttää mainoksen mukaan maanparannukseen.

Vakavasti ottaen - en keksi näille mukavuuslaitoksille muuta sanaa kuin perverssi. Pakastavan istuimen teho on 60 W ja polttava kuluttaa 1-2 kWh käyttökertaa kohden. Mielestäni on kieroutunutta käyttää sähköä, kun jätökset voisi yhtä hyvin kompostoida ilman vettä ja sähköä.

Kompostoiva käymälä tuottaa jo vuodessa maanparannusainetta koristekasveille. Syötäville kasveille käytettäessä suositellaan lisäksi vuoden jälkikompostointia. Ravinnekierto tökkii , jos omat kakat poltetaan ja kasveille ostetaan muualta multaa.

Onko ilmiön taustalla ihmisen vieraantuminen jopa omasta luonnostaan eli ruumillisuudestaan? Pelko epämiellyttävistä hajuista? Tiedän kokemuksesta, että oikein toimiva kompostikäymälä ei haise oikeastaan miltään.

Kommentit

Vuoden turhake

Vieläkö niitä Vuoden turhake -palkintoja jaetaan? Tuossahan on hyviä ehdokkaita.

Erittäin hyvä idea! Muista

Erittäin hyvä idea! Muista tuo kun turhakekilpailu taas julistetaan.