Kurjen kierros (Rajavuori-Levaneva-Pässilä -reitistö)

Kunta: 
Laihia, Jurva (Kurikka), Ilmajoki

Vieraana kurjen valtakunnassa

Kurjen kierros on 45 km pitkä reitistö, joka kulkee Laihian, Jurvan ja Ilmajoen alueella. Kurki on alueen näyttävin ja kuuluvin laji. Reitistön ydin on Levanevan luonnonsuojelualue.

Levanevan suojelualueen reitti kiertää hienoa suomaisemaa poiketen välillä metsäsaarekkeisiin ja suon reunametsiin. Kaikki suo-osuudet on pitkostettu. Levanevalla voi viettää evästauon Piutukuusensaaren ja Kiimakallion taukopaikoilla tai Maalarinmaan kotalaavulla tulen ääressä ja tutustua maisemiin lintutornista. Lisäksi voi huilata hetken tai yöpyä Särkisen vanhan torpan paikalle siiretyssä taukotuvassa, jonka kamiinan ääressä on mukava lämmitellä. Pihapiirissä voi myös yöpyä omassa teltassa ja paistaa makkaraa nuotiopaikalla. Levaneva on oivallinen päiväretkikohde, mutta reitistö tarjoaa puitteet myös pidempään patikkaretkeen.
Lisätietoja Luontoon.fi -sivustolta: http://www.luontoon.fi/retkikohteet/muutsuojelualueet/levaneva/Sivut/Default.aspx

Rajavuoren ja Pässilän reitit kulkevat vaihtelevissa talousmetsissä, lehdoissa, kalliomaastoissa ja osittain myös metsäuria ja sorateitä pitkin. Kuivaan aikaan reitillä pärjää kevyillä kengillä, sillä suot ylitetään pitkospuita pitkin. Rajavuoren erä- ja retkeilykeskus ja Pässilän maja ovat Levanevan kahden lähtöpisteen (Maalarinmaa ja Tainuskylän tienvarsi) lisäksi hyviä lähtöpaikkoja retkelle. Ne ovat varaustupia.

Sijainti

Javascript is required to view this map.

Lisätietoja kohteesta