Västäräkin surma

Käyttäjän Riku kuva

Tällä viikolla yhtenä aamuna töihin kävellessäni näin puistossa neljä nuorta västärkkiä rivissä. Ne istuivat noin kolmen neljän metrin välein ja vaikuttivat kovin rauhallisilta. Näky oli soma, sillä harvoin näkee västäräkkien istuvan tuollaisessa muodostelmassa. Tuumin ne nähdessäni, että kauankohan nuo vielä elävät.

Jatkoin matkaa ja västäräkit jäivät aamuaurinkoon paistattelemaan. Kotvasen kuluttua kuulin pensaissa pomppivien fyllareiden eli pajulinnun sukulaisten varottan. Arvelin, että kohta jostain ilmaantuu näkyville haukka, ja niin myös kävikin.

Puiden takaa kaarsi esille varpushaukka, jolla oli kynsissään yksi noista nuorista västäräkeistä. Siihen päättyi yhden niistä lyhyeksi jäänyt elämä -,)

Muistan lukeneeni jostain, että muuttava varpushaukka tarvitsee ravinnokseen kaksi ja puoli västäräkkiä päivässä. Lieneekö pitävän paikkaansa, mutta varmasti muutolla energiaa kuluu. Västäräkkien kuten muidenkin pienten siivekkäiden on syytä olla varuillaan juuri nyt kun varpaushaukat ovat muutollaan.