Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

P A M.

Rauhaisa kahvihetki, Kaija kukerteli ikkunan takana ruokaileville varpusille, sitten PAM, Kaija rääkyen pitemmälle, koirat pomppasivat ovelle, minä äkkiä kamera käteen, koirat oven taa sisälle ja sitten katsomaan mikä ikkunaan jysähti.

Siinä se hämmentyneenä makasi siivet levellään, silmät pöllähtäneenä, henkeä haukkoen ulkopöydällä ikkunan alla. Muutama kuva, sitten äkkiä sisältä hakemaan Kaijan musta yöpeitto jos joudun sen pyydystämään ja tutkimaan. No, loppu hyvin, oli poistunut sillävälin eikä näkynyt missään, annoin koirienkin tutkia kaikki puskat tarkkaan. Onneksi olohuoneen ikkunaan linnut lentävät aina vinottain siksi en siihen pelotetta ole pistänyt.

Nyt vain jäin miettimään, varpus / vai kanahaukka, koko oli hankala katsoa tuossa asennossa, isolta vaikutti. Pöydän leveys 70 cm.