Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Mitä eliöryhmää valkoiset pilkut vaahteranlehdillä?

Suurennetussa kuvassa näyttävät mekaanisilta lelupanssarivaunuilta - olisivatko kuitenkin jotain vähemmän ufoja hyönteismuotoja? Kuvattu lehtipuulehdon pohjalla Somerolla 26.10.2011 klo 15:02. Vain maahan pudonneet vaahteran lehdet olivat näitä täynnään, muiden puiden lehdissä ei lainkaan.

Kommentit

minne olette menneet?

olis ollut kiva kuulla edes arveluja näistä panssarivaunuista (ovat aika hassuja) - mutta kukaan ei puhu mitään?!

olen ollut poissa jonkun aikaa "näistä maisemsita" eli näiltä sivuilta muiden "kiireiden" takia (eläkeläisen aika on nääs niin kortilla, hehheh) - kun nyt palasin, huomasin, että täällä on aika hiljaista - miksi? - oli tosin pitkän odotuksen takana, ennen kuin pääsin sisään ja joskus kestää kauan, ennen kuin kuva latautuu... - siinäkö syy, ihmiset kyllästyneet - no onneksi joku hiippailee täälläkin näköjään

Re: minne olette menneet?

Kiitos aniki kiinnostuksesta panssareita kohtaan. Taisin sattumalta itse löytää oikean eliöryhmän heimon tarkkuudella wikipediasta. Katso seuraavasta linkistä avautuva kuva ja teksti:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kilpikirvat

Luokittelu menee kokonaisuudessaan seuraavasti:
Kunta: Eläinkunta, Animalia
Pääjakso: Niveljalkaiset, Arthropoda
Alajakso: Kuusijalkaiset, Hexapoda
Luokka: Hyönteiset, Insecta
Alaluokka:Pterygota
Lahko: Nivelkärsäiset, Hemiptera
Alalahko: Sternorrhyncha
Yläheimo: Coccoidea
Heimo: Kilpikirvat, Coccidae

Paikoilleen ovat juuttuneet nämä kilpikirvatkin, ellei sitten tuuli riepottele lehtiä minne sattuu.

kilpikirvat

sisäkukissahan kilpikirvat on niitä kaikkein kurjimpia - mutta onko näitä kilpikirvoja monta eri lajia? - en löytänyt netistä vastausta - eihän ne voi olla koko maailmassa ainakaan samoja, kun jonkun maan kilpikirvoista saadaan jotain väriainetta - vai värjääkö se kasvi, mitä ne syövät (esim. kaktusta)? - ja ovatko nämä ulkona esiintyvät samoja kilpikirvoja kuin kukkapurkissa siäsllä?

Re: kilpikirvat

Wikipedia ilmoitti kilpikirvojen heimoon 12 sukua. Näille kaikille löytyi omat sivut, mutta kukaan ei ollut lähtenyt toimittamaan niitä sen pidemmälle. Lajien määrää voi vain arvailla.

paikalla ollaan

ehkä oltaisi näkyvämminkin jos tosiaan sivusto ei toimisi niin hitaasti mitä sen nykyään tekee.Usein esim.kuvan saa ladata vähintään kaksikertaa,että se näkyy.Samoin viestin tallentaminen on aivan liian hidasta eikä aina onnistu lainkaan.

Hidasta on.

Pitkästä aikaa minäkin tänne ajattelin kuvan pistää, vaan hidasta on, hidasta on ja kahteen kertaan sain ladata kuvaa tulemaan.