Elämä on veden varassa

Käyttäjän Tuntematon kuva

Uusi kilpailu pyörii marraskuuhun 2012 asti ja tällä kertaa voittajalle on tarjolla jälleen Erik Bruunin grafiikkaa. Teema on tällä kertaa "Veden varassa".

2012 on Suomen luonnonsuojeluliiton vesiensuojelun teemavuosi. Tavoitteena on vesiluonnon ekosysteemipalveluiden ja monimuotoisuuden turvaaminen sekä vesistöpäästöjen vähentäminen. Vuoden lajiksi on valittu taimen. Lisää teemavuodesta voi lukea sll.fi-sivustolta.

Teemavuoden kunniaksi kilpailun teema on vesi otsikolla "Veden varassa". Kaikki elämä riippuu vedestä, joten tavalla tai toisella - useasti monilla tavoilla - olemme riippuvaisia vedestä. Kuvissa veden varassa voidaan olla hyvinkin konkreettisesti tai sitten tavalla joka ei ole itsestäänselvä.

Vuoden lopussa raati valitsee kuvan ja palkitsee voittajan Erik Bruunin grafiikalla. Arviontikriteerinä on erityisesti kuvan vaikuttavuus: kuvan pitää paljastaa se, miten elämä on riippuvainen vedestä. Vesimittarikuvalla saattaa olla vaikea voittaa kisaa, ellei sitten näkökulma ole täysin uudenlainen. Teknisellä ja taiteellisella osaamisella on tietenkin osansa arvioinnissa, mutta erityisesti oivaltavuus on vahva tekijä.

Valitkaa myös kansioon lähetetyistä kuvista oma suosikkinne - tai sitten useampia suosikkeja - painamalla "Lisää suosikiksi" -tähteä. Eniten suosikkitähtiä saanut kuva valitaan yleisön suosikiksi.