Lepakko

Oli hukkunut sadevesikaivoon tai ränniin, josta valunut sitten kaivoon. Siipien kärkiväli 20 cm. Sanoisin, että pohjanlepakko.

Kommentit

lepakkokuvasta

Varmaa lajinmääritystä ei oheisen kuvan perusteella oikein voi tehdä. Koon, vatsapuolen värin ja lenninräpylän jalkaan kiinnittymisen perusteella kyseessä voisi olla siippalaji, lähinnä viiksisiippa/isoviiksisiippa. Lenninräpylän kärkiväli 20 cm sopii siipoille, ei oikein pohjanlepakolle, joka on kookkaampi. Pohjanlepakolla voisi myös näkyä kaulan alueella kellertävää väriä.

Onko eläimestä tarkempia kuvia? Entä mistä löytö on?

terv. Eeva-Maria Kyheröinen

Löytö...

on Kuopiosta kaupunkialueelta. Luovutin lepakkoyön yhteydessä Kuopion museolle pohjanlepakkona eikä sieltä ole vastaan väitetty. En kyllä erikoisemmin tunne lepakoita. Markku Lappalaisen lepakkokirjaa selaille tuon ruskean selkäkarvoituksen perusteella lähinnä määritin.
Kyseessä luultavasti nuori lintu, mikä saattaa selittää kokoa.
Täällä on toinenkin kuva lepakosta. Se vaikuttaa pohjanlepakolta.

Lepakot vielä lennossa Oulussakin

Täällä Oulussa näimme myös eläviä lepakoita. Ne lähtivät lentoon jo vähän ennen hämärän tuloa, klo 19.30 viime keskiviikkona ja torstaina Oulun Hietasaaressa. Torstai-iltana 20.9. havaitsin 2 pohjanlepakkoa Paattikujalla ja yhden paikansimme Lankisen Pekan detektorilla Vaaskiventiellä.