Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Ekat hellepäivät

Käyttäjän RSu kuva

Sattuipa somasti. 20-vuotis hääpäivää juhlistettiin kesän toistaiseksi kauneimmilla päivillä. Ja seurakin oli parasta mahdollista; olimme kahden savusaunassa ja rannalla. Ranta sinänsä on kortteikkoinen, lievästi rehevöitynyt, joku sanoisi rupakoksi. Mutta liika rehevöityminen ei sitä vielä ole pilannut ja siksi sen eliöstö onkin niin monimuotoinen.

Tiirat syöksyilivät pikkukaloja lähes laiturinpäästä. Kortteikko oli täynnä tämänkesäisiä kalanpoikia ja niitä pyydystäviä hieman suurempia kaloja. Tuulen tyyntyessä hyttysiäkin oli kotitarpeiksi ja litistetyillä ruokittiin pikkukalojen lisäksi vesimittareita ja hopeaseppiä (eivät malttaneet pysähtyä).

Sudenkorentojen runsaus sai nuolihaukan poikkeilemaan lahdella. Sääksi nosti edestämme suuremman lahnan kuin mitä itse paistoimme. Korkealla pysytellyt vedenpinta oli kuitenkin tehnyt huonoa kuikille ja härkälinnuille, joilla ei tänä kesänä poikasia mukanaan ollut. Eikä onnistunut joutsenparinkaan pesintä tällä kertaa.

Oma ruokapuolemme parisuhdebileissä hoitui kesän varhaiskasviksilla ja Ahdin antimilla. Hääillalliseksi nautittiin savustettua 1,5 kg:n säynettä valkoviinin kera. Kesäyön auringonlasku oli hieno. Saunasta uimaan kahlatessa alkoivat vielä sarvipöllön poikaset piiskuttaa. Oli juhlayö.

RSu

Kommentit

Hienoa.

Hienoa luettavaa teidän hääpäivänvietosta, huokaus. Nykyisin ihmiset yleensä tilaa jonkun tilan, sitten ryypätään ja rällätään, rahaa poltetaan julmetusti ja ystävät tuovat lahjoja auton täydeltä.

Jospa joskus olisin saanut kokea samanlaisen hääpäivän, yleensä tein kakun ja ukko unohti koko päivän.

Onnittelut teille, pitäkää huoli vastakin toisistanne ja nauttikaan läsnäolostanne ja luonnon läheisyydestä.

renault can clip diagnostic

Esitronic Software von Bosch liefert alle Daten und Informationen, die Sie in Ihrer Auto Werkstatt brauchen (Daten für Kfz-Diagnose, Informationen zur Fehlersuche) 100Z
renault can clip diagnostic @
renault diagnose
can clip interface
renault can clip