Hanhimuutossa

Käyttäjän RSu kuva

Paljoa en tänä(kään) vuonna joutanut hanhimuuttoa seurailla. Mutta joskus tuurikin toimii…

Satuin 23.9. tunniksi Keuruun Riihon peltoaukealle varsinaisten staijarien seuraan. Sinä aikana ohi vihelsi lukuisa joukko kurkiauroja (useampi tuhat yhteensä), muutama sepelhanhiparvi sekä yksittäisiä metsähanhijoukkoja. Toki muutakin lintua liikkui; mm. kymmenkunta varpushaukkaa, pari piekanaa ja ampuhaukka. Mutta tietysti missasin muuttohaukan, ja maa- sekä merikotkan, jotka olivat paikan ohittaneet jo aamupäivällä…

Paria päivää myöhemmin satuin olemaan Päijänteen itäpuolella. Siellä valkoposkihanhien pulina kuului miltei koko ajan. Muutama tuhat lintua osui silmiinkin. Ja taas joukossa oli väliin metsähanhia ja kurkia – kenties muitakin, mutta niitä en kiikariin saanut.

Lintujen joukkopako talven alta on sykähdyttävää katseltavaa. Vaikka närhetkin näyttävät vaeltavan nyt melkoisin joukoin, onneksi kaikki linnut eivät lähde. Talvella pitää tyytyä vähempään. Mutta oikeastaan on aika hienoa, että talvella ehtii syventyä töyhtötiaisen ja punatulkun ihailuun. Kesän massoihin kun nämäkin hienot linnut häviävät lähes näkymättömiin.

RSu