Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Missä Puumalassa on Kuikkalan kylä?

Käyttäjän tepo kuva

Aamun Helsingin Sanomissa kerrotaan lehden uutisoineen suden tappamasta tytöstä 1.3.1932 sivulla 6.

Uutisessa kerrottiin suden tappaneen tytön Puumalan Kuikkalassa. "Kuka tahansa voi halutessaan käydä lukemassa uutisen esimerkiksi Kansalliskirjaston mikrofilmiltä."

Kuka tässä näin aamutuimaan mihinkään Kansalliskirjastoon... Sama uutinen näkyy olleen edesmenneessä uusikaarlepyyläisessä Österbottniska Postenissa 9.3.1932 otsikolla "Sexårig flicka uppäten av varg". Se alkaa "Kuikkala by i Puumala..."

Jotta saisin uutisesta jotakin tolkkua, kysyn MISSÄ PÄIN PUUMALAA ON KUIKKALAN KYLÄ?

Terho Poutanen 14.12.2012

Viite:
Matti Taanila: Suden tappamasta tytöstä uutisoitiin vuonna 1932. - Helsingin Sanomat 14.12.2012, C 8.

Kommentit

Re: Missä Puumalassa on Kuikkalan kylä?

Hyvä kysymys!
Puumalassa ei tosiaan ole, eikä ole koskaan ollutkaan Kuikkala-nimistä kylää, eikä edes sen tapaista kylän nimeä.
Naapurikunnassa Taipalsaarella on Kuikkalan kylä lähellä Lappeenrantaa, mutta se on kaukana Puumalasta Saimaan etelärannoilla.
Olisiko sittenkin kyse vain kirjoitusvirheestä? Juvalla Puumalan maantien varressa on n. 10 km:n päässä näiden kuntien rajalta Koikkalan kylä ja tuossa ei olisi kuin yhden kirjaimen ero uutisessa mainittuun kylän nimeen?
Jotain hämärää tuossa vanhassa uutisessa nyt on.

Puumalan Kuikkalalle on yksi todistaja?

Kirjoitin 16.1.2012 tällä palstalla otsikolla ”Susi vai Väyrynen” Kaakkois-Suomen Ajokoirakerho ry:n kettujaoston käynnistämästä projektista, jolla haluttiin suitsia Suomen susikantaa. Kerhon puuhamies taitaa olla ainut, joka Puumalan Kuikkalan uutisen tai ”uutisen” otti todesta:
”Suomessa 1800- luvulla sudet tappoivat todistettavasti ainakin 175 ihmistä, viimeisin todistettava ihmisen tappo tapahtui 1932 Puumalan Kuikkalassa.” Sudensuojelu on terrorismia: Lue näistä susien tekemistä hirmuteoista 13.4.2012.
”Suomessa 1800-luvulla sudet ovat todistettavasti tappaneet sekä raadelleet lähes 200 ihmistä ja viimeinen lapsisurma tapahtui vuonna 1932 Puumalan Kuikkalassa.” Tilaa kirja: Suden kahdet kasvot 18.4.2012.
”Viimeinen dokumentoitu susien tekemä hirmutyö Suomessa on vuodelta 1932 Puumalan Kuikkalassa.” Tiedote median edustajille: Lausunto joka totisesti kannattaa huomioita 23.4.2012.
Samasta lähteestä tuli muitakin viestejä, jotka jättivät Puumalan Kuikkalan susijutun elämään ainakin joidenkin mielissä.

Susi-Pulliainenkaan ei tuntenut tapausta?

Erkki Pulliainen on kirjoittanut suden hyökkäyksistä ihmislasten kimppuun, mutta hänenkään en muista maininneen tätä Kuikkalan tapausta.

Mielenkiintoinen sivuseikka

Tällä vuosituhannella ainoa suurpeto, joka on Suomessa tappanut ihmisiä (kymmenkunta), on koira. Irtokoirat aiheuttavat itsellekin metsässä asuvana & liikkuvana vuosittain vaaratilanteita.

Puumalan susisurma yhä esillä

"Keskiviikkona 27. helmikuuta sivulla C 3 kerrottiin, että susi tappoi ihmisen Suomessa viimeksi 131 vuotta sitten, vuonna 1882. Helsingin Sanomien uutisen mukaan (1.3.1932) susi tappoi kuusivuotiaan tytön Puumalassa helmikuussa 1932." - Helsingin Sanomat Oikaisuja 2.3.2013, sivu A 15.

Helsingin Sanomat muistuttaa vähän väliä Puumalan Kuikkalan kylän susiturmasta. Voisiko joku tutkiva journalisti valaista juttua hiukan. Löytyykö Puumalan seurakunnan kirkonkirjoista lisätietoa? Ei sieltä ainakaan Kuikkalan kylää löydy!

Sudet aina ajankohtaisia!

Alkuperäinen kirjoitus on joulukuun puolivälistä. Sen jälkeen on susirintamalla - nimenomaan rintamalla - tapahtunut paljon.