Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Kierrätystä

Kevät tuli meidän pikkuiseen metsään (lintujen ruokintapöydälle), ja kevään myötä talitintti päätti viedä pöydän sammaleen pesätarpeiksi. Ja niin uskomattomalta kun se kuulostaakin, niin korppi on jo aloittanut munien haudonnan reilu viikko sitten tuossa lähimetsässä.

Kommentit

Talitintin puuhat

niinkuin monien muidenkin lintujet kevät- ja pesäpuuhat on käynnissä. Kiva tilannekuva

Talitintti

Juuri tälläiset kuvat on kivoja. Mietin kuvan näkemisen jälkeen, että koska talitinttien pesintä alkaa. Lintukirjan mukaan se aloittaa pesinnän Etelä-Suomessa vapun tienoilla. Olen kerännyt lemmikin karvoja pitkin talvea, ja vien ne metsään linnunpönttöjen lähelle.

Ja lisää tiaisen pesinnästä: se rakentaa pesän rungon seinäsammalesta. Pesäkupin se vuoraa karvoilla, höyhenillä, langanpätkillä ja muilla pehmusteella.

Kilpailuu havaitsin..

Mökkimme pihapiirissä on linnunpönttö,jossa viime kesänä pesi talitintit..-Nyt pönttöä ovat "katsastaneet" vuorotellen sini-ja talitiaiset..-Saa nähhä,miten käy..

Yksiöitä varaillaan nyt kiivaasti

Kaivelin esiin muistiinpanoja 70-luvun puolelta, ja silloin ensimmäiset talitiaiset aloittivat pesinnän (muninnan) aivan huhtikuun lopulla. Töyhtötiainen oli muita tiaisia karaistuneempi, ja se aloitti pesinnän jo huhtikuun puolivälissä. Ensimmäisen sinitiaisen pesän löysin kotinurkilta vasta vuonna -76, nyt sinitiaisia on saman verran kun talitiaisia. Varmaankin lintujen pesinnän aloitus on noista ajoista jonkin verran aikaistunut, tosin tänä vuonna taidetaan palata 70-luvun tasolle.