Westendin rannassa

Käyttäjän RSu kuva

Espoon rantaraitti kiemurtelee merenrantaa pitkin. Pitkästä aikaa poikkesin raitilla katselemassa kevään tuloa – ja kevättä olikin ilmassa.

Heti alkuun taivaalta kuului kaakatus ja hetken hapuilun jälkeen taivaalta löytyi kaksi pohjoiseen matkaavaa kaakkuria. Hapuilu johtui meressä pyörivistä kanadan- ja valkoposkihanhista, joita ensin epäilin äänen aikaansaajiksi. Koskeloita, sotkia, sorsia, muutama meriharakkapari ja tietysti lokkilajit; elämää runsaasti. Harvinaisen komeasti myös haahkoja. Yhteensä noin 60 yksilöä, koiraat tiiviisti naaraita seuraillen. Kohta ne hajaantuvat pesimään saaristoon, mutta nyt näköjään lähellä rantaa ruokailemassa.

Rantaraitin varressa oli noin 7 km:n matkalla myös kolme kivitaskuparia. En muista koska olisin viimeksi Keski-Suomessa moista määrää nähnyt samana päivänä. Lienevätkö jäämässä pesimäänkin vai vain muutolta rantaan pudonneita? Tiltalttikin oli jo saapunut.

Kun paluumatkaa piristi vielä nuolihaukka, voi kävelyä sanoa mukavaksi linturetkeksi. Onneksi kaupungeissa alkaa olla valmiutta tällaisten reittien ylläpitoon. Kaikki eivät voi omistaa rantatonttia, mutta kaikille voi mahdollistaa pääsyn upeisiin rantamaisemiin!

RSu