Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Minkähän linnun muna ?

Minkähän linnun muna ? Ojanpenkalla metsäautotien varrella kaukana asutuksesta. Valkoinen noin kolme senttiä läpimitaltaan. Pesää ei näkynyt lähistöllä. Kuoriutunut lähiaikoina koska oli vielä lähes tuoreet verijuosteet sisäpinnalla.

Kommentit

Re: Minkähän linnun muna ?

Veikataan nyt vaikka sepelkyyhkyn munankuorta.
Kuvakulma on mahdollisimman hankala, jotta munan muodosta saisi mitään käsitystä...
Puhtaan valkoisia munia on kuitenkin etupäässä kolopesijöillä.
Palokärjen munaksi aavistuksen liian suuri, jos on n. kolmesenttinen halkaisijaltaan?
Helmipöllön munaksi liian myöhäinen, jos se näyttää vastakuoriutuneelta.
Pienien sorsalintujen munat yleensä enemmän ja vähemmän likaisen valkoisia tai haaleasävyisiä, joten laitan lanttini likoon kyyhkysten puolesta..