Evoluutio peruttu?

Käyttäjän tepo kuva

Tällaista tekstiä sai lukea äskettäin painetusta sanasta: ”Darvinismia pidetään totuutena, Jumalan ilmoitusta vanhentuneena.” Tottahan tuo.

Mutta jatko: ”Kriittisen tieteen edustajia ei kuunnella, vaikka Raamatun ilmoituksen selitysvoima on ylivertainen jo vanhentuneeseen evoluutioteoriaan nähden.”

Miten niin vanhentunut? Charles Darwinin Lajien synty ilmestyi 1859 (A.R. Koskimiehen suomennos 1913). Tuolloin ei tiedetty mitään DNA:sta, geenimutaatioista ja muista evoluution selittäjistä – sekö tekisi evoluutiosta vanhentuneen?

[DNA ei suinkaan ole vain jokin puhe-, data- ja televisiopalveluita tarjoava yritys kuten hra/rva Google ensiksi tarjoaa, vaan deoksiribonukleiinihappo. joka sisältää meidän ja kaikkien muiden eliöiden soluissa sen geneettisen materiaalin, joka lisääntyessämme kopioituu ja välittyy jälkeläisillemme.]

Henkka Hyppönen (Hyvät ja huonot uutiset, Nelonen 22.5.) tuli maininneeksi, että kansanedustaja Mika Niikko yrittää saada koulubiologiaan kreatonismin opetusta. Tä? Totta se on – Hyppönen oli lukenut lehdet tarkemmin kuin minä!

Mikä Niikko? Entinen pikkurikollinen, joka tuli uskoon. Miten tuota kommentoisi? Muuta en osaa sanoa kuin sen, että samanlainen historia on kansanedustaja Pentti Oinosella, jolta häneltäkin on kuultu käsittämättömän tyhmiä puheenvuoroja.

Terho Poutanen 27.5.2013'

Viitteet:
Matti Somersalo: Jumalan ilmoitus ei vanhene. – Esse 20/13 16.5.2013, s. 20.
Mika Niikko: Vaihtoehtoisten maailman synty -teorioiden liittäminen opetussuunnitelmaan. – Kirjallinen kysymys 285/2013 vp, http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_285_2013_p.shtml
Rami Nieminen ja Taneli Koponen: Yllätys: Perussuomalaisten kansanedustajilla on nippu rikoksia taustalla – Aamulehti.fi 4.5.2011 (päivitetty 5.5.2011).

Kommentit

Kuuntelin "Lajien synnyn"

Kuuntelin "Lajien synnyn" viime vuonna äänikirjana. Teos on helposti ymmärrettävä, järkevä ja Raamattuun verrattuna ei-yhtään-vanhentunut.