Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Onko kyseessä Lehtokotilo ?

Kuva otettu 6.9.2013 klo:9.43. Alueella näitä näkyi useita.

Sijainti

Javascript is required to view this map.

Kommentit

Valitettavasti. Hävitä heti

Valitettavasti. Hävitä heti kaikki näkemäsi tai muuten pian on naapurusto niitä täynnä

Päivi S:lle

Olen kuullut, että kyseisen alueen "vitsauksena" lehtokotilo on ollut jo n. 10v. Nyt vasta onnistuin niitä näkemään. "Populaatio elää ja voi hyvin". Olen kiinnittänyt huomiota, että Seinäjoella, kuten myös entisessä Nurmossa, populaation leviämispaikka on radan varressa. Epäilen, että on VR:llä tänne tullut.

Ovathan ne hyviä

Ovathan ne hyviä kiipeilijöitä. Yhtenä aamuna mieheni auton peilissä n. 1,5 m:n korkeudella maasta oli yksi kotilo.

Meille ne eivät ole tulleet junalla, kun lähimmälle radalle on n. 20 km. Luultavammin ovat olleet jonkun kasvin mullassa ja levinneet siltä tontilta ympäristöön. Lisääntymisvauhti on huima.

Piti vielä lisäämäni, että kotiloita näkee varmimmin illansuussa sekä sateen jälkeen.

Niin ,

eikä tietysti ole maksanut matkalippua:)