Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Teeriä liian vähän ammuttaviksi

Käyttäjän tepo kuva

Nythän piti olla hyvä kanalintuvuosi. Siitä huolimatta kanalintumetsästäjäkin saa olla toiselle kanalintumetsästäjälle maalitauluna.

Metsäkanalintumetsästys alkoi tiistaina 10. päivänä syyskuuta. Jo seuraavana päivänä ”metsästäjä sai hauleja rintaansa, käsiinsä ja ohimoonsa”. Haminalaismies ampui kuopiolaismiestä teerenä. Kun tapahtumapaikka oli Valtimolla, kysymys saattoi olla metsästysturismista.

Tällaiset ovat yhden palstan pikku-uutisia, jos moiset "metsästysonnettomuudet" edes ylittävät uutiskynnyksen. Metsästäjien lajintunnistamistaidoista ja kanalinnuista on aikaisemmat blogimerkinnät 1.3.2010 ja 14.10.2012.

Terho Poutanen 14.9.2013

Viite:
STT: Metsästäjä sai hauleja rintaansa Valtimolla. – Helsingin Sanomat 12.9.2013, s. A 18.

Kommentit

Kun teeret loppuivat

Tämänaamuinen lehti (Helsingin Sanomat 15.9.2013, s. A 19) kertoo, kuinka eilen Kajaanissa "mies oli luullut suonlaidassa lepäillyttä ... miestä naarasteereksi" ja ampunut tätä haulikolla ylävartaloon.

Kun teeret loppuivat 2

Edellisen kommentin asiasta kertoivat toki muutkin lehdet kuin HS; en vain saa tapahtumapaikkakunnalla ilmestyvää Kainuun Sanomia kotiini. Esimerkiksi Kaleva tiesi tarkentaa tapahtunutta: ”Ampuja kertoi mieltäneensä miehen rypykuopassa olevaksi hieman liikkuvaksi naarasteereksi.”

Tämän kommentin kirjoitin, koska kaksoisklikkaus toi edellisen kommenttini tuplana. Kun en osannut tuplaa poistaa, yritän korjata mokaa muuttamalla kommentin tekstä!

Ennen kaikkea lajituntemusten

Ennen kaikkea lajituntemusten puute, mutta tuskin näissä tapauksissa auttaa sekään. Mielikuvitus ja "koheltaminen" liian monen metsästäjän ongelma. Pyritään ampumaan jokaisessa tilanteessa ja liekö jokin saalismäärän vai pelkän ammuskelun tarve ajaa tällaiseen? Rangaistukset näissä lähes olemattomat. Riistahoitomaksu eli metsästyskortti toimii vakuutuksena ja saanee huolimattomasta aseen käsittelystä pienen sakon? Kysymyksessä kun ei ole metsästysrikkomus, kun käsittääkseni ihmistä ei luokitella riistaeläimeksi?! Joka tapauksessa yksikin tällainen on liikaa ja vaarantaa kaikki metsässä ja sen läheisyydessä olevat!