Varis-harakka?

Tälläisiä kavereita on ilmestynyt joka kesä yksi kappale meidän pihapiiriimme jo vuosien ajan. Tämä on varmaan viides vuosi peräkkäin kun tämä - onkohan sitten variksen ja harakan risteytys pomppelehtii pihassa. Se ei osaa lentää, mutta on yleensä sitkeä kaveri ja menestyy ihan pitkälle syksyyn ennenkuin katoaa. Sen pyrstösulat sojotavat joka suuntaan heti kun se yrittääkin räpistellä lentoon ja niinpä se kulkee ketterästi hyppien eteenpäin. Sama yksilö se ei voi olla, koska talvella sitä ei koskaan näy ja tästäkin linnusta näkee, että se on tämän kevään poikanen. Miten on - osaako kukaan selittää miksi näitä ilmestyy joka kesä, onko se jokin mutaatio joita tuottaa yksi ja sama pariskunta joka vuosi. Näitä on joka vuosi ollut vain yksi ainoa.

Kommentit

kaupunkivaris

Näitä variksia valitettavasti näkyy joka vuosi ja ne tuntuvat yleistyvän. Itse olen ainakin kuullut selitykseksi, että kun varikset syövät huonoa ravintoa, niille ei kehity kunnollista höyhenpukua, ja ne ovat tuollaisia osittain valkoisia ja omaavat huonon lentokyvyn. Kaupungeissa ne ovat tavallisia, en sitten tiedä missä sinä asustelet. Kovan kohtalon kokevat yleensä, olen monta kertaa joutunut pelastamaan niitä lasten kynsistä, vaikka ennemmin tai myöhemmin ne jonkun saaliiksi varmaan päätyvät.

Thanks for

Thanks for information...Varis

Tässä toistettiin

tuota minun mielestäni urbaania tarua, että nämä väimuunnokset, jotka ovat samalla huonoja lentämään, olisivat seurausta huonosta ruoasta. Minun mielestäni paras selitys on se, että näitä on aina ollut, mutta ne maalaisoloissa joutuvat varsin pian petojen saaliiksi. Kaupungeissa kanahaukkoja kuten muitakin petoja on hyvin harvassa, joten nämä huonosti lentävät voivat säilyä, naaraat jopa pesivät ja siirtävät tuota huonoa geenimuunnosta myös jälkeläisiinsä.