Matti Putkonen – tältä planeetalta?

Käyttäjän tepo kuva

Puolueensa työmies oli perehtynyt Venäjän lakiin ja syytti Murmanskin vankilassa tuomiota odottavaa suomalaista aktivistia terroristiksi ja Greenpeacea terroristijärjestöksi.

Eilisessä Yle TV2:n Ajankohtaisessa kakkosessa kysyttiin, olivatko Greenpaecen aktivistit sankareita vai terroristeja. Aktivistit, joista puhuttiin, olivat syyskuussa Greenpeace Internationalin Arctic Sunrise -aluksella liikkeellä Petšoramerellä kiinnittämässä ihmisten huomiota arktisella alueella aloitettavaan öljynporaukseen ja sen mukanaan tuomiin ympäristöongelmiin. Gazpromin Prirazlomnaja-porauslautalle nousu teki aktivisteista merirosvoja, ja heidät pidätettiin.

Matti Putkonen oli TV-ohjelmassa se keskusteluosapuoli, joka piti aktivisteja terroristeina. Keskustelusta jäi erityisesti mieleeni Putkosen maailmankaikkeuden asiantuntemus: Greenpaecen terroristit ovat Venäjällä aivan väärällä planeetalla. Mikseivät osoita mieltään Kiinassa!

Jo aamulla mielipiedekirjoittaja oli kysynyt näiltä mattiputkosilta: ”Mitä nämä terrorismista mitään tietämättömät, ympäristön ja ihmiskunnan tulevaisuuden puolesta toimivien ihmisten tuomitsijat tekevät itse luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi tuleville sukupolville?”

Terho Poutanen 9.10.2013

Viite:
Maija Lassila: Kansalaistottelemattomuus ei ole terrorismia. – Helsingin Sanomat 8.10.2013, B 7.