Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Riista – riistoa ja riitaa?

Käyttäjän tepo kuva

Painovirheet lehdissä ja muissa painotuotteissa ovat, paitsi ikäviä tekijälleen, lukijalle joskus varsin hauskoja tai muuten sattuvia. Siksihän niitä jotkut lehdet varta vasten keräävät ja julkaisevat.

Tänä aamuna silmiin osui tällainen uutisen aloitus: ”Viime maanantaina Ruokolahdella pidetyssä riistokosteikkoillassa Suomen riitakeskuksen riistasuunnittelija Veli-Matti Pekkarinen esitteli...” Freudilainen lipsahdusko?

Rapatessa roiskuu, voisi lukija tuota virhesumaa kommentoida. Ei kuitenkaan Helsingin Sanomien lukija. HS kun ei [kuvaannollisestikaan] päällystäne laastilla otsikoidessaan "Huonosti rapatut tuulilasit aiheuttavat vaaran”.

Terho Poutanen

Viitteet:
Telkän liha kiinnosti riistakosteikkoillassa. – Uutisvuoksi 29.11.2013, s. 6.
Huonosti rapatut tuulilasit aiheuttavat vaaran. – Helsingin Sanomat 29.11.2013, s. A 3.