Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

vesitähti?

eli oli siinä kysymyskin mun jutussa: onko tämäkin pikkuvesitähti - se kasvoi siis vedessä ja täällä Iisalmessa, kuvattu 5.10.

Kommentit

Vesitähti on kyllä

Vesitähti on kyllä kysessä, mutta visaisempaa on, onko kyseessä iso- via pikkuvesitähti, muistuttaa molempia.
Pikkuinen kasvaa ojissa, ajourissa, lätäköissä mutta myös järvien rantaviivan tuntumassa.
Iso kasvaa usein vuolaissakin puroissa ja joissa, lähteissä, järvissä (usein kauempana rantaviivasta), mutta joskus myös ojissa (ojassa voi olla lähdevaikutusta). Kasvupaikka siis kertoo enemmän. Paras tuntomerkki on kuitenkin siemenissä, jotka ovat pareittain lehtihangoissa veden alla: isolla törröttää siementen välistä kaksi "hapsea" = emin luotit, pikkuiselta ne puuttuvat.

miten ihmeessä

voit tietää noin paljon kasveista, tarkkoja tietoja! - kiitos

tämä kasvoi purossa (noin 1,5 m leveässä, metsässä) - purossa oli pieni "lammikko" ennen sen yli tehtyä siltaa (latu-uraa varten tehtyä)

luultavasti sitten

luultavasti sitten isovesitähti