kirjoukonkorento

Olen koettanut kuvata lentäviä korentoja, mutta vaikeaa se on. Tämän kuvasin säätämällä käsin etäisyyden tiettyyn kohtaan ja seuraamalla kameralla lentävää korentoa ja räpsimällä paljon kuvia. Onko kellään muita vinkkejä lentävien korentojen kuvaamiseen?

Kommentit

Miksi tuli muttei pysy reviirillään?

Minulle lensi pari päivää sitten omalla pihalla iso korento istuskelemaan kaulukselle kuin mikäkin rintamerkki. Pelästyi kun aloin ajatella kameraa ja lensi pois.

korentojen kuvaaminen

Sudenkorennoilla on oma reviiri, ne istuvat jollakin kasvilla ja oksalla, josta ne puolustavat reviiriään. Jos vieras koiras saapuu reviirille niin ne lentävät hätistämään vieraan pois. Korento palaa takaisin reviirin puolustuspaikalle. Tämä toistuu muutaman minuutin välein.

Kun haluat kuvata lentävän korennon niin viritä kamera kuvaamaan korennon reviiripaikkaa. Kun se lähtee paikastaan tai palaa sinne niin ole valmiina laukaisemaan.

Jalusta on hyvä apuväline, samoin lankalaukaisin; laita kamera jalustalle, säädä etäisyys käsin kohtaan johon korento lentää palatessaan reviirinpuolustuspaikalle ja seuraa korennon lentoa. Kun se palaa tähystyspaikkaan niin paina lankalaukaisinta. Ja kamera on tietysti säädetty nopeimmalla sarjatulelle.

Kiitos Annie!

Toisilla selvästi on reviiri, jota puolustavat. (Perhosetkaan eivät näytä sopivan samalle alueelle, vaan hätistelevät toisia lajejakin.) Isojen korentojen, kuten ukonkorennot, olen havainnut lentävän tiettyä reittiä edes takaisin, mikä ei sinällään helpota kuvaamista.