Tänään baarimikkona.

Perhosbaari tuli perustettua muutama viikko sitten, vain muutama perhonen on käynyt päivittäin. Eilen perustin toisen baarin ja tänään räjähti asiakasmäärä. Toistakymmentä amiraalia, useita herukkaperhosia, lukuisia suruvaippoja ja muutama neitoperhonen nauttivat koko päivän baarien antimista. Päivä onkin kulunut perhosten seuraamisessa ja baarimikkona.Tänään perustin kolmannen baarin jonka ampiaiset valloittivat välittömästi, niitä pörrää puutarhassa varmaan satoja, mutta hyvin on tultu toimeen, ei yhtään pistoa.

Kommentit

Perhosbaari

Kerro nyt Harju meille muillekin salaisuutesi, mitä tarjoillet ja miten noille perhosille. Ainakin menuu on maittava. Isäntä otti kuvan tuoreesta ketunkakasta, jolla oli 11 sinisiipeä ja yksi hopeetäpä jotakin lajia. Se ainakin näytti maistuvan, mutta en sellaiseen menuun ryhdy kotipihalla. Kuva upee ja erikoinen.

Baari

Olen kokeillut perinteistä punaviini - siirappi / hunaja tai sokeri seosta lisättynä pienellä määrällä hiivaa. Välttämättä Alkoon ei tarvitse lähteä, lähes mikä tahansa makea mehukin käy kunhan siihen saa pientä käymistä aikaiseksi. Parhaiten on toiminut vähän vanhentunut omenatuoremehu johon olen lisännyt siirappia ja vähän hiivaa. Myös banaani tai omena siivut (ylikypsät) ovat hyvä lisä.
Kaikkia perhosia nämä baarituotteet eivät kiinnosta, vain lajeja jotka luonnostaankin käyttävät esim. mätiä omenoita ym. ravinnokseen.

Perhoset

Hienoa seurattavaa. Elokuun alku onkin aikaa jolloin näistä lajeista syntyy toinen sukupolvi, Suomessa syntyneet.

Ei perhosia :(

Olen tehnyt vaikka minkälaisia "baareja" mutta ei ole perhosia :( amiraali ainoa joka täällä pysähtynyt ja nuo ikiliikkuja-lanttuperhoset vain yli lentelevät, huokaus. Yököt ovat kyllä nyt ilmestyneet, kiva.