Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

puuntuhoojan toukka

Eilen 6.9.14 sienestä palatessa pururadalla viiletti tämä punainen toukka: pituus n. 10 cm ja leveys n. 2 cm. Oli pakko kuljettaa se kotiin kuvattavaksi, kun se oli sen verran kummallinen. : ) Tunnistaako joku lajin?

Kommentit

Cossus

Kuvassa on puuntuhoojan toukka, joka on etsimässä koteloitumispaikkaa. Se viettää talven kotelossa, josta sitten kesällä kuoriutuu aikuinen, vaaleanruskean ja harmaan kirjava perhonen.

kiitos

Varsin huomiota herättävä otus. Aikuista tuskin olen nähnytkään; tosin se taitaa olla aika huomaamaton l. maastoutuu hyvin.