Suuri jälki

Koira vai jokin muu? Oikealla oman koiran jälki, pituus noin 5.5 - 6cm.

Kommentit

Metsähallituksen sivuilta

Metsähallituksen sivuilta löytyy selvitystä koiran ja suden jälkien erottamiseen mm.

"Hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää, että jos etutassu on alle kymmenen senttiä pitkä, kyseessä on koira. Suden etutassun jälki on 10-11 cm pitkä mitattuna ilman kynsiä."

Lähde:http://www.suurpedot.fi/page.asp?Section=34&Item=255

Mittasin oman Lapinkoirani

etutassun se on 9 cm mutta jos kyse on etuvarpaasta niin se on noin 4 cm.
Kumpaakohan tässä tarkoitetaan, suden etuvarvasta varmaankin, koska omalla keskikokoista vähän suuremmalla koirallanikin on jo melkein 10 cm tassunjälki.

Aika outoa jos sivuilla puhutaan nimenomaan tassun jäljestä koska tuntuu että 10-11 cm pitkä tassunjälki on tosiaan keskikokoista vähän suuremman koiran normaali tassunjälki...

Tassuhan on koko se osa joka on maata vasten. Antura ja varpaat kuuluvat tassunjälkeen.
Suden varvas tai antura vois olla se 10 cm...?

Onkohan tässä menneet tassut ja varpaat sekaisin:)

-Marita-

kannattaa käydä lukemassa

kannattaa käydä lukemassa metsähallituksen sivuilta tarkemmin asiasta. sieltä löytyy myös kuva, jossa kerrottu, miten jälki mitataan.
etutassulla tarkoitetaan tuossa lainauksessa koko tassua ilman kynsiä, kuten lauseessakin lukee.. :-)
metsähallituksen sivuilla todetaan myös, että suden ja isokokoisen koiran jäljen erottaminen on erittäin vaikeata..

HHMM

Suunnilleen tuollaisen jäljen jätti ystäväni pyrtsi, aivan kuin tuossa olisi tassujen ympärillä karvojen painautumakin näkyvissä. Omien 20 kiloisten koirieni tassunjälki oli kuin hyttysen pisu siinä vierellä.

Jäljen pituus...

mitataan etummaisten varvasanturoiden kärjistä (ilman kynsiä) taka-anturan takareunaan. Sudella tuo on kymmenisen senttiä.

Hmm.....

Otin mittauksen uusiksi ja mittasin Leevi-koirani tassunjäljen tosi tarkasti varvasanturoiden kärjistä taka-anturan takareunaan ja se oli noin 8,7 cm.

Leevin paino on noin 20 kiloa ja se on keskikokoista koiraa ehkä hiukan isompi. Sillä on kyllä aika isot tassut kokoonsa nähden. Suurinpiirtein samankokoisen bordercolliemme tassu on vain vähän päälle 6 cm samalla tavalla mitattuna.
Luulin silti sudenjälkien olevan paljon isompia.
Olen huomannut omassakin pihassa että kun koirat kulkevat siinä ja jäljet sulavat reunoiltaan ne tulevat valtavan suuren näköisiksi. Luulisi että pihassa on temmeltänyt susilauma:)

Senköhän takia usein kun nähdään todella suuria jälkiä ne usein sekoitetaan suden jälkiin, vaikka kyseessä olisi tavallisenkokoisen koiran hiukan sulanut jälki.

-Marita-

Minkä kokoinen koira

sinulla on?
Se olis kiva tietää että voisi verrata kuvaa oikeassa suhteessa.
Tämä iso jälki näyttää suhteellisen tuoreelta, se ei ole sulanut reunoista, mikä usein saa ison koiran jäljen näyttämään valtavalta.

Itselläni on suhteellisen isoja koiria ja niiden jäljet ovat kyllä mahtavan isoja jos vertaa poikani avovaimon pienen chihuahuan jälkiin:)

Se mikä kuvassa on mielenkiintoista on se että kynnet ovat jättäneet selvät merkit lumeen.

-Marita-

Koiran koon Rafu on

Koiran koon Rafu on ilmoittanut keskustelufoorumissa, 50cm säkä eli lapinkoiran/pystykorvan kokoinen suunnilleen.
Suden jälki on tuon kokoinen, mutta minusta anturoiden välit pitäisi olla väljempiä sudella.

Täyttyvät kyllä...

suden jäljen tuntomerkit. Kun piirtää viivan kahden taempana olevan varpaanjäljen etureunojen kautta, edessä olevat anturoiden jäljet jäävät viivan etupuolelle. Koiran jälki on aina pyöreämpi.

lisäkuva

http://i85.photobucket.com/albums/k59/Jozanna/tassut1_IMG_4551.jpg

Tuossa kuvassa näkyy myös jäljet ja tuo meidän koira. Koiramme painaa noin 20kg,

Jäljet veivät aukealta suoraan metsään eikä lähellä mielestäni ollut ihmisen jälkiä. Paikka oli kyllä ihan asutuksen liki.

Ihmetyttää

voiko suden jälki olla ihan noin iso.
Kerrot että koirasi on noin 50 cm säkäkorkeudeltaan ja painaa 20 kiloa..meillä on suurinpiirtein samankokoiset bordercollie ja Lapinkoira ja kyllä niiden tassunjälket ovat aika isot ..painoa on toisella noin 20 kiloa ja toisella 17 kiloa. Tuo tassunjälki näyttää niin valtavalta verrattuna keskikokoisen koiran jälkeen että voiko sudella todella olla noin isot jäljet?
Entä selvät kynnenjäljet, kuuluvatko ne suden tassuihin?
Jotenkin tän kuvan ja suden yhdistäminen ei mun ajatuksissani onnistu..tai sitten liikkeellä on todella valtavan suuri otus..

Olen nähnyt viime talvena sudenjäljet eikä ne ihan noin isot olleet.

-Marita-

Mittaapa ...

koirasi käpälän pituus ja päättele siitä, mikä tuon ison tassun jäljen pituus on. Sudella nimenomaan on iso käpälä. Riistantutkimuslaitoksen sivulta voi mittoja löytää.

Siinä on...

vieressä koiran tassun kuva. Selvästi erilainen: etumaiset polkuanturan jäljet selvästi lähempänä taempia. Voisi siis hyvinkin olla suden jälki.