Sivuston kuvien käyttö

Käyttäjän Tuntematon kuva

Koska viime aikoina on ollut muutamia kysymyksiä siitä, miten käyttösäännöt antavat ylläpitäjille oikeuksia käyttää kuvia, selvennän asiaa.

Käyttöehdot ja säännöthän sanovat - suoraan lainaten:

Käyttäjän palveluun lähettämien kuvien tekijänoikeudet säilyvät alkuperäisellä oikeudenomistajalla, kuitenkin niin, että palveluntarjoajalla (mukaan lukien Suomen Luonto -lehti) on oikeus korvauksetta muokata, kopioida ja julkaista kaikkea sitä materiaalia, jonka käyttäjä on palvelussa tuonut saataville. Tämä ei koske salaisia tietoja eikä yksityisviestejä, jotka ovat luottamuksellisia.

Siispä, mitä tahansa kuvia käyttäjät lähettävätkin näille sivuille, kuvien tekijänoikeudet säilyvät aina alkuperäisellä oikeudenomistajalla. Suomen luonnonsuojeluliitolla ja Suomen luonto -lehdellä on kuitenkin käyttöoikeus sivuston kuviin, ja kuvia onkin julkaistu niin Suomen luonnossa kuin luonnonsuojeluliiton jäsenlehdessä, Luonnonsuojelijassa.

Julkaisutapauksissa olemme aina ottaneet yhteyttä kuvan lähettäjiin ja kysyneet lupaa kuvan julkaisemiseen. Tässä tilanteessa on tietenkin mahdollista kieltäytyä kuvan julkaisemisesta ja poistaa kuvat sivustolta.

Muilla sivuston käyttäjillä ei ole oikeuksia käyttää kuvia edelleen. Kuvia saa tallentaa omalle kotikoneelleen, mutta esimerkiksi kuvan laittaminen omille nettisivuille on kiellettyä. Lupaa voi tietenkin aina kysyä tekijänoikeuksien omistajalta.

Tapauksissa, joissa epäilette tapahtuneen tekijänoikeusrikkomuksia, voitte ottaa yhteyttä ylläpitoon.