Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Lintu vai kala?

Voiko lokin tunnistaa lennosta?

Kommentit

RE: Lintu vai kala?

Kuvassa näkyy, että linnulla on suuri siipien leveys. Epäilisin jotain suurta lintua, mutta kyllä se hieman harmaalokilta näyttää.. tässä teille ratkojille haaste :D

kuva

pienen kuvankäsittelytemppuilun jälkeen oletan , että lintu on poispäin lentävä harmaahaikara. mutkalla oleva kaula näkyy.

Voi, mutta tätä ei varmuudella.

Lokkien tunnistaminen on edennyt viime vuosina ornitologiassa merkittävästi, ehkä enemmän kuin mikään muu suomalaisten ja eurooppalaisten lintujen tunnistaminen. Mutta tästä kuvasta voi luultavasti vain arvailla (harmaalokki?).

Harmaalokkina

pitäisin minäkin. Harmaahaikaralla on leveämmät pyöreäpäiset siivet.