Pihabongaus.

Niinpäniin, pihabongausta oli :D

Harmittaa tuo aikarajoitus, täällä kun on vilskettä KOKO päivän, ja parvilla eri ruokailuajat :O ei saa koko totuutta tuon tunnin aikana :( Jos systeemi olisi niin, että koko päivän tarkkaillaan ja kirjataan aina suurin yhden lajin esiintyminen päivän/vkl aikana, saataisiin totuudenmukaisempi lajikatselmus tietoon. Esim. kun suuri naakkaparvi tulee, niin ei tikka, mustarastaat jne. tule samaan aikaan, siinä äkkiä tunti vierähtää ja sitten kun lähtevät, muita tulee ja voi siis otta joko naakat tai ne muut, tai...hhmmm...tai hiljaisella ajalla käy se ainut keltasirkku, tai yksinäinen vihervarpunen, tai...tai...

Kommentit

joo !

Täällä mettässä se rei haittaisi, vaikka laskis koko päivän,mutta siellä kaupungin liepeillä se sama parvi kulkee eri ruokapaikoissa ja silloin samat linnut laskettaisiin moneen kertaan. Vähän se harmittaa ,kun haluaisi monta lajia ,mutta näin se menee todenmukaisemmin .

;(

Tällä alueella ei vain monikaan syötä lintuja, kas, kun se on kiellettyä :O ( paitsi minulle, hehe ) tai siis syötän vaikka taloyhtiön säännöt kieltävätkin....hyi minua. :D Olen niin mukavasti talon päädyssä ja metsikön vieressä :) Kun tulen ruokaämpärin kanssa pihalle, niin johan lintuseni kuulevat ja tiedotus alkaa toimimaan.

Pihabongaus 2015

Tuo tunnia aikaraja on jostain vaan otettu.
Nyt viime bongauksessa KOKO Lauantaipäivänä näin pihalla kaksikertaa Talitiaisen! tosi on!
Sunnuntaina näkyi 2 Käpytikkaa, Mustarastas, muutama Tiainen.
Sattui vaan väärä päivä tälle kohdalle:
Aiemmin - 17/1 -15 : Tiaisia-ei voinut laskea!, Mustarastas, Tikkoja, Harmaapää. Niin ne päivät
vaihtelee. Sama havainto ollut monena vuotena ''Bongauspäivänä'' - ihankuin linnut tekisivät
kiusaa--'ähäkutti'! Tuskin ne osaa, mutta...
Se vaan on outoa,kun aiempina Talvina ollut Vihervarpusia,Viherpeippoja,Pikkuvarpusia,
Punarintaa,Kuusitiaisia, vaan tänä talvena ei ainuttakaan näistä mainituista.
Tänävuonna kaikki on hävinneet jonnekin. Ruokinnassa 'talipalloja'-'talitanko' (se punaverkkoinen,
'Aurigonkukan siemenet'-'rikottuja pähkinöitä' : eli 'menuuta pitäs riittää, vaan ei ole syöjiä.!??

Tunti pihalla on sopiva - jopa pitkä! - aika

Tunti on selkeä aikamäärä. Jos sinä aikana lintu ei ole pihalla, se on jollakin toisella pihalla ja tulee siellä lasketuksi! Pihabongauksessa 0 on yhtä varteenotettava, yhtä "hyvä", tulos kuin 1.

Ihminen ei "pysy hereillä" eikä pysty havainnoimaan tehokkaasti edes tuntia! Siksi koulutunnin/luennon pituus on 45 minuuttia ja jalkapallo-ottelu on jaettu 45 minuutin jaksoihin. Rankin tarkkaavaisena pysymisen koetus on ammattinyrkkeilyn titteliottelu. Ennen sen enimmäiskesto oli 15 erää à 3 minuuttia + 1 minuutin erätauot eli 59 minuuttia. Nykyisin riittää 12 x 3 minuuttia + 1 minuutin tauot eli 47 minuuttia. Vajaan sekunninkin herpaantuminen ja olet kanveesissa -- ja ohi vilahtava lintu jää näkemättä/tunnistamatta.

Turkulaiset ovat standardoineet pihalintujen tarkkailun: PUOLEN TUNNIN aikana linnut on laskettu 12 pihalla kerran viikossa 15 vuoden ajan. Tuloksia julkaistaneen pian.