Äänestä eduskuntavaaleissa! NYT!

Käyttäjän tepo kuva

Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, ketkä päättävät seuraavan neljän vuoden aikana Suomen ja Suomen luonnon tulevaisuudesta. Itse asiassa kysymys on meidän kaikkien, vielä syntymättömienkin, tulevaisuudesta.

Monet paikalliset tai maakunnalliset nimet nousevat valtakunnallisiksi tapauksiksi ja niin ollen eduskunnan päätettäväksi. Esimerkiksi Oulun vaalipiirissä Kollaja, Talvivaara tai Hanhikivi eivät ole enää vain nimiä kartalla.

Kaikki kansanedustajaehdokkaat eivät suinkaan ole luonnonsuojelijoita tai edes valmiita puhumaan ja toimimaan luonnonsuojelun – tai ylipäätään ympäristöasioiden – puolesta. Esimerkiksi uudessa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä ehdokkaiden enemmistön suhtautuminen saimaannorpan lisäsuojeluun on nihkeää tai jopa kielteistä!

Jos et löydä mieleistäsi ehdokasta, jota voisit äänestää, katso vaikka näiltä sivulta:

http://www.sll.fi/ajankohtaista/eduskuntavaalit-2015
Luonnonsuojeluliiton kyselyssä teemoina ovat turpeen polton lopettaminen, virtavesien suojelu, kaivostoiminnan kestävyys ja ympäristöhallinnon säilyttäminen. 

http://www.birdlife.fi/eduskuntavaalit_2015.shtml
BirdLife on kysynyt ehdokkailta, tulisivatko he kansainvälisten sitoumusten mukaisesti toimimaan luonnon monimuotoisuuden vähenemisen lopettamiseksi ja kasvattamaan mantereen suojelualueiden pinta-alan 17 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Terho Poutanen 9.4.2015
Äänioikeutensa 8.4. käyttänyt.