raiskio

Ylämaan kivi- ja luontopolun varrella on kaadettu metsää - polulle. Puita ei ole kerätty pois, joten virkistys- ja luontoarvot ovat heikot tällä hetkellä, kun ei meinaa kulkemaan päästä.

Näin kuitenkin sitruuna-, neito-, kangas- ja herukkaperhosia. Metjärven rannassa oli rusko- ja viitasammakoita kurnutuksen erilaisuudesta päätellen. Palokärki rummutti keloa ja käpytikka huuteli kuusikossa. Tiltaltit olivat palanneet etelästä.

Kommentit

Vieläkään puita ei ole

Vieläkään puita ei ole korjattu pois. Kun kävin keskiviikkona 20.5. kuvaamassa Metjärven joutsenia, niin pois tullessani kiskoin pienempiä rankoja polun päältä.

Raiskio

Näinhän siinä yleensä käy jäljet jää siivoamatta.
Kun mainitsit tuon kangasperhosen, niin eilen ilmestyneessä Luonto-lehdessä oli juttua nopsasiivistä joihin kangasperhonenkin kuuluu. Jutussa tosin käytetään lajista nimeä vihernopsasiipi. Ensin ajattelin,että kyseessä on tosiaan muu kuin tuttu, ainakin minulle, kangasperhonen. Mutta nepä ovatkin yksi ja sama laji. Miksi näin? En tiedä. Osaako joku kertoa?

hyönteisfoorumi

Kävin kurkkaamassa hyönteisfoorumi-sivustolla olevaa keskustelua perhosten nimimuutoksista vuodelta 2013. Joku toimikunta on nimiä sorkkinut, eikä keskustelijat näytä oikein asiasta tykänneen. Eipä toisaalta mikään ihme!