Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Geranium - kurjenpolvi

Suvussa on monia lajeja, joita en ole nähnyt, mutta tämän pieniterälehtisen luulen olevan iajiltaan hyvin yleinen metsäkurjenpolvi (Geranium sylvaticum). Juuristo lienee vaurioitunut glyfosaatista pellon reunalla Somerolla, ja siitä syystä ulkonäkö muuttunut huomiota herättävästi - vai tunnistaako joku tämän todella joksikin harvinaisemmaksi pienikukkaiseksi Geranium-lajiksi?