Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

mitä tää on?

Liesjärvi 18.7-15
Tämä noin sentin korkuinen "rihmasto" kasvoi kuusen laholla rungolla. Irtosi alustasta helposti, mutta oli melko lujarakenteista, ei murentunut. Tappien päässä imukupintapainen nuppi. Ei ole limasieni, eikä orakas vaan mikä? Olisko joku jäkälä/ sammal?

Kommentit

tunnistus

Saattaa olla sammaleilla loisiva sieni. Tuossa ei nyt sammalta näy , mutta ehkä juuria. Sammalpuikko on yksi laji.

mitä tää on

Sammalpuikko ei oikein natsaa. Löysin tällaisen, Polycephalomyces tomentosus. Kuvat muistuttaa tätä löytämääni. Tosin saattaa olla, että kuvassani kasvuston päässä olevat nuppit on kastepisaroita. Ei saa selvää suurentamallakaan. Jäänee siis arvoitukseksi?

Tuota

Toi sun löytämä on aika lähellä , lähempänä kuin sammalpuikko. Oletko kysynyt kysy luonnosta sivuilta ?

vastausta odotellessa

Kiitos vinkistä ikänahikas. Lähetin sepustuksen kuvan kera luontoportin kysy luonnosta sivustolle. Sitäkö tarkoitit? Vastaus tulee tai ei, jää nähtäväksi.