Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Mikä sieni

Hiittisen kirkon hautuumalla kasvoi tällainen sieni tai kääpä. Mikä lienee kyseessä?

Kommentit

Re:mikä sieni

Tunnistamisessa on hyvä muistaa, että aivan yhtä tärkeää on tutkia myös sienen/käävän alapinta kuin yläpintakin. Tässäkin tapauksessa yhden lakin kääntäminen toisi valaistusta kysymykseen. Todennäköisesti on kääpä.
Minulla on samatapainen löytö Joensuusta, puistonurmikolta. Se osoittautui tuhkakääväksi kun alpintaa tarkasteli. Tunnistamista helpottavat myös haju, mahdollisesti maku. Oliko kova vai pehmeä? Sitten leikkauspinta ja viimeisenä itiöiden tarkastelu mikroskoopilla.

Kiitos tunnistuksesta

Tuhkakääpä kelpaa minulle. En mene vahingoittamaan sitä kääntämällä, kun se on hautuumaan nurmikolla ja mielenkiintoinen luontoilmiö. Kiitos!