Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Maatähti,ilmeisesti..

Kuvattu 3.9-15 Enonkoskella..Onkohan tälle muuta määritystä?

Kommentit

Maatähti

Suuvarus ei näy,on ennemminkin ripsimaatähti. Kasvaahan uurremaatähtikin muualla, kuin muurahaispesissä. Anu , onko Sinulla sellaista kuvaa ,että pallon laella oleva aukko on ehyempi

Re: Maatähti

Uuremaatähden ja ripsimaatähden selvä ero on se, että ripsimaatähden liuskat on yleensä alastaipuneita kun taas uurremaatähden liuskat on suorat, kuten kuvassa. Molempien kasvukausi on Syys-Lokakuu. Jos tämä on tämänvuotinen ja olettaisimme sen olevan ripsimaatähden sen pitäisi olla vaalea, vasta vanhana ruskea. Uurremaatähti on alunperin ruskehtava. Molempia voi löytää ylitalvisina seuraavana kesänä.

Re: Maatähti,ilmeisesti..

Mitä tarkoitat muulla määrityksellä? Kasvoiko muurahaispesässä?
Mielestäni selvä uurremaatähti.

Tarkoitin "erityisnimeä"..

Tämä/nämä,oli muutama kasvoivat vanhan pajun/raidan juurakolla..