Suppis

Suppilovahvero on vähän hakusessa tänä syksynä.

Kommentit

Suppis

Komea kuva herkullisista sienistä!

Itse keräsin vasta eilen tämän syksyn ensimmäiset suppikset ja saalis oli n.2litraa eli huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna. Pieniä nyppyjä oli vasta tulossa...jospa ne saisivat vauhtia kasvuunsa tulevien sateiden jälkeen, jos vaan plussa keliä riittää.

suppilot

Minä taas olen kerännyt suppilovahveroita syys-lokakuun aikana jo 5 sankoa täältä Pohjois-Karjalan metsistä. Viime sunnuntaina viimeksi kävin 1½ sankollista, mutta annoin eteenpäin, kun en itse enää tarvitse. Samoilla kasvupaikoilla kasvavat kuin muinakin vuosina eli melko kosteilla sammalikoilla. Ja harvinaisemmat kullankeltaiset suppilovahverotkin (flavistinen) kasvoivat samoilla mättäillä kuin viime vuonna.

Jonkun verran olen kerännyt,

Jonkun verran olen kerännyt, mutta näyttivät vasta olevan nousemassa.

Hakusessa

Hakusessa on, niin kuin kaikki muutkin sienet.

Tuota

Nyt näyttää siltä ,että tulee pitkä ja lämmin syksy. Täällä on kaikki paikat kuivuneet metsissä. Saatetaan saada kääpiäkin vielä kuvattavaksi :)

Jes

Pitääkin käydä siellä Hämeenlinassa. Keväällä löysin Aulangolta käävän jolla ei vielä ole suomenkielistä nimeä, Antrodia cretacea. Määritys jäi kuitenkin 100% varmistamatta kun itiöemä oli huonohko talven jäljiltä.

Joo!

Kannattaa käydä samalla kaupunginpuistossa. Viimesyksynä siellä kasvoi parissa paikassa kääpäorakasta. Ja puiston ja linnan välillä Vanajan rannassa rikkikääpää. En tiedä nyt ,missä kunnossa tuo pakurikääpä on ,täällä Hauholla,pitäs käydä katsomassa.