Outo lintu

Lintulaudalle ilmestyi valko-keltainen lintu. Pää ja pyrstö ovat kirkkaan valkoiset ja vartalo on kirkkaan keltainen. Siivissä on mustat pisteet. Lintu on erittäin arka. Lintu on talitiaisen kokoinen.

Kommentit

voisko olla

Voisko olla kanarialintu, jonkun kotoa karannut?

Kanarialintu tuli mieleen,

Kanarialintu tuli mieleen, kun näin sen ensimmäisen kerran. Mutta tänään se taas oli pihalla, vaikka on kylmä..

Lemmikkilintu viihtyy ulkona

Lemmikkilintu viihtyy ulkona siihen asti, kun joku pyydystää sen sisätiloihin. Karanneilla häkkilinnuilla ei aina ole hinkua takaisin ihmisen luo, ja yllättävän eksoottisetkin linnut sietävät syysviileitä ilmojamme.

Tämä lintu on ns. lutiino (keltainen) värimuunnos, mutta suvusta on vaikea sanoa kun nokkaa ei erotu. Pyrstön muoto viittaa johonkin muuhun kuin peippoihin tai sirkkuihin, ja se vaikuttaa erikoisen pitkältä. Kanariahemposta on tunnetusti jalostettu näitä lutiinoja, ja ainakin keltasirkusta ja talitiaisesta on meillä tavattu luonnonvaraisia lutiinoja. Eliniän odote näin kirkkaalla linnulla on huono siihen asti kunnes tulee lunta, saalistajat näkevät sen kaukaa.

lintu

Onko tämä kuvattu lasin läpi? Ilmeisesti. Saisko kuvan isompana?
Kovin näyttää muodoltaan pyrstötiaiselta.

Hei! Lasin läpi kännykällä.

Hei!
Lasin läpi kännykällä. Ei ole isompana, valitettavasti.

Re: Outo lintu

Siirrä tämä Tunnista -kansioon, jotta asiantuntijat huomaisivat tämän. Moderaattorit siirtävät sitten vaikeisiin pähkinöihin ellei aikanaan tule tunnistusta.