Iltapäivän kuvausongelmat: väri ja tarkkuus

Käytyämme nauttimassa Someron seurakuntatalolla itsenäisyydenpäivän juhlasta ja Didimin kebab-ravintolan kana-ateriasta valokuvausaika oli vierähtänyt taas hämärän puolelle. Maisema-automaatilla sain tarkan kuvan, mutta värisävy oli kauttaaltaan aivan liian sininen. Kun otin valkotasapainon pilviseltä taivaalta ja tähtäsin lipputankoon, sain värit luonnollisemmaksi, mutta liehuvasti lipusta kuvautui vain keskiosa tarkkana. Olisiko noissa oloissa mahdollista saada jollakin tavalla syvätarkkuutta koko lipun alueelle. Sade oli tauonnut, mutta puuskittainen tuuli jatkui. Kuvat 6.12.2015 klo 15:20 ja 15:24 Someron kaupungin Pajulan kylässä Etelä-Hämeen eliömaakunnassa .

Kommentit

Tuota

Iltahämärissä kuvatessa lippu liikkuu senverran rivakasti ,ettei koko lippu tule teräväksi. Isolukua pitäisi nostaa paljon ,että pienellä aukolla nopeus riittäisi lipun pysäyttämiseen.

Taas

tuli minulle "uutena" asiana ISO-luvun merkitys. Etsin lisää netistä - tämmoisen linkin löysin: >http://www.mikkosaari.fi/iso-herkkyys<. Perusasiaa, jota en ole koskaan ymmärtänyt tai jonka olen autuaasti unohtanut. Täytyy nyt tarkistaa kameran takaluukusta, löytyisikö sieltä oikea kohta.