MTK: Metsien käyttö pelastaa maailman!

Käyttäjän tepo kuva

MTK:ssa katsotaan luonnonsuojelua karsaasti. MTK:n Metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola ehätti tuoreeltaan kritisoimaan Twitterissä paavin tavanneen piispa Irja Askolan tekemisiä: ”Viekää paaville suomalaista puuta tai talousmetsää, sillä metsien käyttö pelastaa maailman – museointi ei sitä tee.” Tiirolan mukaan talousmetsien käytöllä voidaan korvata fossiilisten polttoaineiden kulutusta. Siksi rahan käyttäminen luonnontilaisiin metsiin ei ole hänen mielestään järkevää.

MTK on ollut vuosikymmenten ajan luonnonsuojelun kärkevä arvostelija ja vastustaja. Nyt se yrittää väittää, että luonnonsuojelu kiihdyttää ilmastonmuutosta. Tämänkertaiseen kärhämään se sai aiheen paaville annetusta lahjasta!

Suomen kolmen kristillisen kirkkokunnan edustajat vierailivat Vatikaanissa ja tapasivat paavin. Helsingin piispa Irja Askola antoi paavi Franciscukselle lahjaksi 10 aarin osuuden suojelumetsästä. Lahjoituksen rahallinen arvo on 500 euroa.

Lahjametsä on palsta Luonnonperintösäätiön Porvoon Tomteskogin metsästä. Itse Tomteskog, Tonttumetsä, on reilun viiden hehtaarin kokoinen alue Tyysterin kylässä. Alue on pääasiassa kuusikkoa, jonka vanhimmat puut ovat yli satavuotiaita. Tomteskog säilyy jatkossakin Luonnonperintösäätiön omistuksessa. Paavi saa liikkua, marjastaa ja sienestää metsäpalstallaan jokamiehenoikeudella, mutta moottoriajoneuvolla ei Tonttumetsään ole menemistä; paavimobiili on jätettävä ulkopuolelle.

Terho Poutanen 20.1.2016

Viite:
Tarmo Ylhävuori: Paavi sai palan Pentti Linkolan aarnimetsää. – http://www.valomerkki.fi/uutiset/paavi-sai-palan-pentti-linkolan-aarnimetsaa