Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

mikä torvijäkälä?

Cladonia on kai sukunimenä tällä kalliolla kasvaneella jäkälällä, jonka kuvasin Somerolla 9.2.2016 klo 14:41. Metsätorvijäkälä, haaratorvijäkälä ja sinitorvijäkälä (C. cyanipes) saattavat olla mahdollisia. Viimeksimainittu kiinnostaa, koska nettikuvia on tosi vähän, mutta Suomen jäkäläoppaassa (s. 131) sen sanotaan esiintyvän siellä täällä koko Suomessa. Vaalean nahan väriset kotelomaljat sopinevat kyllä muuntelevalle metsätorvijäkälällekin (C. gracilis subsp. turbinata), ohuet kärkihaarat eivät taida olla kovin sopiva piirre. Kuva ei ole tarkkuudeltaan paras mahdollinen.