Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Karhun ulostetta?

Minkä eläimen uloste kyseessä? Koosta päätellen veikkaus on joko karhu tai mäyrä, lähistöllä oli lumessa jälkiä jotka olivat sen verran epäselviä että en uskalla varmasti sanoa, mutta kooltaan ja muodoltaan voisivat olla karhunkin tekosia. Löytyivät suon viereisestä metsästä.

Kommentit

Re: Karhun ulostetta ?

Veikkaan supikoiraa.
Supikoirilla ja mäyrillä on käytössään käymälät. Supikoirat käyvät samassa käymälässä vuosia ja samaa käymälää voi käyttää monta eri supikoiraa samasta perhekunnasta.
Käymäläkäytännön syynä ovat varmasti hygieniasyyt, mutta myös reviirin merkitseminen. Käymälä on sijoitettu usein näkyvälle paikalle. Mutta miksi juuri siihen? Ehkä siinä on hyvä feng shui.
Supikoiran pesät ovat hyvin siistejä toisin kuin ketun, jonka kotona on aika sottaista.
Supikoiran käymälöitä saattaa muodostua syksyisin puutarhojen kulmille, kun supikoirat tankkaavat puutarhan antimia talven varalle. Mäyrä perustaa käymälän pieneen kuoppaan.
Supikoiran vessaa luullaan usein karhun läjäksi. Mutta kun sitä tutkailee tarkemmin, voi huomata, että siinä on monta pökälettä kun taas karhun läjä on selkeä kertatuotos.