Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Mikä lintu kyseessä

Olen seurannut linnunpesää mikä sijaitsee kuistilla kukkaruukussa. Mikä lintu mahdollisesti kyseessä?
Lintua en päivisin ole bongannut ollenkaan pesässä.
Mutta joka yö tullut 5 yön aikana yksi muna lisää.

Kommentit

munat pesässä

Aika vaikee, ainakin minulle. Harmaasieppo rakentelee pesiä tämäntapaisiin paikkoihin.

Munat pesässä

Kyllä harmaasieppo se voipi olla....

Tuota

Tunnistasin kyllä nuo munat , mutta on liian epätarkat.

Tarkempi

Kuva

tunnistus

Mulla on parinsadan suomalaisen linnun munista kuvat, mutta en ihan samanlaisia löydä. Harmaasiepolla on kyllä ruskeat kuviot ,mutta nuo on paljon hailakammat.

Tunnistus

Okei onpas jännä juttu... eiköhän se koht tuu hautomaan poikasiaan useammin niin saadaan selvyys asialle.

Pikkusieppo

Pikkusieppo se todennäköisesti on

Tunnistus

Vai punarinta.

punarinta

Joo. Punarintahan se on. Latasin kuvan koneelleni ja vaalensin kuvaa. Oranssinpunainen rinta ja naama on aivan selvä ja suuret mustat silmät.

Tunnistus

Kiitos vastauksista. Kyllä on hienot värit linnulla. Ilo seurata kyl sen jokapäiväistä toimintaa näinkin läheltä..Nyt tänään ensimmäinen päivä kun punarinta ollut paljon hautomassa päivälläkin, eikä välitä vaikka sitä käy välillä moikkaamassa. Saas nähä tuleeko taas yks muna lisää yön aikana. Montaa niitä ei enää sit tulekkaan.