Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

suokeltaperhosia

Tänään on sadellut mutta eilen oli suokeltaperhosia (colias palaeno) liikenteessä, 5-7 metsätien varressa. Kuvassa kaksi suokeltaperhosta auringonpaisteessa. Punkalaidun 16.6.2016.

Kommentit

taitavat olla

suonkeltaperhosia. Tummaa siivissä ja pyöreähkö siiven muoto. Sitruunalla ihan omanlaisensa siiven muoto.

Minä katsoin ihan samaa.

Minä katsoin ihan samaa. Siiven keskellä on vaalea läikkä, kun sitruunaperhosilla on oranssin punertava.

Kiitos korjauksesta!

Niinpä onkin. Itsekin huomasin tuon tumman reunan siivissä ja siiven muoto on tosiaan pyöreä. Samaten läikkä keskellä on vaalea kun sitruunaperhosella punertava.

Tarkkaa touhua tämä tunnistaminen! Kiitos jälleen asiantuntija-avusta! ))