Havuharju

Kunta: 
Somero

Moni oli lähtenyt Luonnonkukkien päivän retkelle >Someron kaupungin Havuharjulle< katsomaan myrkkykeisoa (Cicuta virosa), tappavan myrkyllistä luonnonkasviamme, joka kasvaa Havulahden rannassa. Paikalla toimii kesäteatteri, jonka ohjelmassa on tänä kesänä lasten seikkailu Hölmölässä. Lasten huoltajilla olisi siinä sivussa hyvä mahdollisuus oppia tuntemaan tuo vaarallinen kasvi. Se ei kuulu ohjelmaan, mutta myrkyllisistä kasveista voitaisiin keskustella enemmän vaikkapa facebookissa.
Sain näyttelijät tulemaan harjoitusten välillä kuvaan rannan nuotiopaikalle, jonka venevalkaman reunoilla C. virosa alkaa kukkia juhannuksen aikoihin. Kiitokset hyvästä yhteistyöstä heille! Sain ohjaajalta luvan kuvan ottoon. Julkaisen >kuvan< ja tässä samalla hänen viestinsä lasten ohjelmasta:

"Someron Tupanäyttämö järjestää 4-10 –vuotiaille lapsille suunnatun seikkailukierroksen Someron Havuharjulla, kesäteatterilla ja sen ympäristössä. Tänä vuonna seikkailuradan aiheena on Hölmölä.
Tänä kesänä keskitytään enemmän iloisiin kuin jännittäviin tapahtumiin lasten kanssa. Tunnin kierroksen aikana lapset kokevat hulvattomia ja arvaamattomia tapahtumia hölmöläisten kanssa. Lapset osallistuvat ohjelmaan itse sekä näkevät pieniä näytelmäsuorituksia. Näyttelijöinä ja lapsia ohjaamassa on kymmenkunta Someron Tupanäyttämön näyttelijää.

Harjoitukset ja lavasteiden teko on näinä päivinä ja iltoina Havuharjulla kiivaimmillaan, sillä ensimmäinen seikkailurata järjestetään juhannuksen jälkeisenä maanantaina 27.6. kello 18.00 ja samana iltana uudelleen kello 19.30.
Seikkailukierros päättyy aina Hölmölän iltapalaan.

Terveisin

Merja Koivaara
Someron Tupanäyttämö, ohjaaja"