Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

mikä sinisiipi ?

Jokin sinisiipi mutta tarkempi määritys puuttuu , onko ehdotuksia ? - oiskohan paatsamasinisiipi - en mielestäni nähnyt oranssia alasiivillä ja väritys muutoinkin sini-valko-musta. Punkalaidun 2.7.2016.

Kommentit

tunnistus

Kuva sopis paatsamaan ,mutta lentoaika ei.

Hmm. Voisikohan olla

Hmm. Voisikohan olla virnasinisiipi? Virnalla kyllä näyttää olevan tummemmat reunat siivissä. Juolukkasinisiipi myös näyttäisi yp tummemmalta. Mikähän tämä on.

Vaikea pala. Virna ei käy,

Vaikea pala. Virna ei käy, kun sen alasiivissä on pyöreät mustareunaiset täplät.

Ketosinisiipikoirasta veikkaan. On pienikokoinen. Siipien alapuoli hyvin vaalean rusehtava; oranssi vyö siiven ulkoreunassa.

Kirjasta löytyy vielä

Kirjasta löytyy vielä kangassinisiipi, mutta sillä näyttäisi olevan enemmän oranssia raitaa alasiivissä. Harmi kun en nähnyt alasiipiä lähempää. Pieni ainakin oli. Kiitos tunnistuksista!