Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Apua, mikä tämä on?

Apua auttakaa mikä tämä otus on? Ei kai vaan mikään luteen toukka?

Kommentit

Ei ole torakka, mutta

Ei ole torakka: ihra- tai turkiskuoriaisen toukka, kuten Ikänahikas kirjoitti. Toukat himoitsevat turkiksia, höyheniä, parkitsemattomia vuotia, villavaatteita, mattoja - eli pientä harmia näistä voi koitua.

tunnistus

Tulee kysymykseen Turkis tai vyöihrakuoriainen. Vähän epätarkka kuva. Ei niistä mitään haittaa ole. Jos huoneista löytyy kärpäsenraatoja tai vintiltä kuivuneita hiirenraatoja ,niistä ne tykkää. Tavallisesti nämä elävät ulkona ,mutta syksy tulee ja kylmät.