Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Ludisia discolor (Ker Gawl.) A. Rich.

Jouduin ostamaan uuden kamerakaluston. Tämä kuva kukinnan alkaneesta ludisiasta on kahdeskymmenestoinen Nikon 5500:lla otettu. Täältä Ikkunasta olen saanut hyviä neuvoja laitteiston hankintaa varten. Tässä taisin käyttää kameran AUTO-toimintoa ja kuvan käsittelyssä Gimp 2.8:aa Windows 10 -koneella. Kovin oli herkkä näppäinpainalluksen suhteen. Kameran kiinnityksessä jalustaan oli suuria ongelmia. Pitää vain opiskella hartaasti, ennen kuin lähden luontoon kuvaamaan hallavahakkaita.