turkinkyyhky

Salo 22.3-17
Pari viikkoa sitten otin tavoitteeksi kuvata 100 lintulajia tämänvuoden aikana. Siinä on toki haastetta mutta Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi sitä kannattaa yrittää. Kohta on ensimmäinen neljännes saavutettu.
Tämä harvinainen turkinkyyhky on mukava "pinna" .Edellisestä lajihavainnostani taitaa olla lähes 15 vuotta.
Laji on maassamme harvinainen ja tietysti rauhoitettu. Pesiviä pareja arvioidaan olevan 100-200.

Kommentit

palokärki

100 lintulajia on nyt kuvattu. Palokärki viimeisenä.
Jatkan kuvailua vuoden loppuun, katsotaan montako lajia silloin löytyy galleriasta.
https://karinkuvia.kuvat.fi/kuvat/Linnut+2017/

Hienoja kuvia! Onko

Hienoja kuvia! Onko sirittäjäsi varmasti sirittäjä? Kovin on ruokokerttusen näköinen Suome linnut-tunnistusoppaan kuvaan verratessa.

Kiitos PäiviS

Aika vaikean kysymyksen esitit. En ole varma, mutta jos vertaan kuvaa kansiossa olevan ruokokerttuseksi nimeämääni kuvaan, ero on mielestäni selvä.

Kyselen oppiakseni, enkä

Kyselen oppiakseni, enkä suinkaan siksi, että epäilisin lintutuntemustasi. Kirjojen kuvissa sirittäjä on vihreä-keltainen ja ruokokerttusessa on lähinnä ruskean eri sävyjä. Kuvausolosuhteet vaikuttavat värien näkymiseen, mikä vaikeuttaa tunnistusta olen havainnut. Samanoloisia lintuja tuntuu olevan paljon, jotka ehkä erottaa parhaiten laulusta, jos niitä tuntee. Minulla on vielä paljon oppimista...

Hyvänpä haasteen olet

Hyvänpä haasteen olet itsellesi tehnyt, mutta se lienee saavutettavissa. Itse yritän saada sata lintulajia tunnistettua. Tietty koetan siinä ohessa kuvatakin niin monta kuin vain pystyn.

Hieno havainto. Enpä ole koskaan turkinkyyhkyä nähnyt.